Mina tjänster

Mina barnmorsketjänster utgörs av hembesök inom ca 1 timmes resväg från Orust.

Hemfödsel

Att föda hemma innebär att du har större möjlighet att påverka din upplevelse än när du föder på sjukhus. Bara genom att planera en hemfödsel löper du mindre risk att utsättas för onödiga interventioner även i de fall barnet föds på sjukhus. Att ha barnmorskor som bistår dig innebär att du helt skall kunna förlita dig på deras kompetens att endast ingripa om det är nödvändigt. Därmed blir födseln hemma i de allra flesta fall fysiologisk d.v.s. kroppen får göra det den ska och är fullt kapabel till, utan störningsmoment.

Viveca ger akupunktur mot bäckensmärta
Viveca ger akupunktur mot bäckensmärta

Akupunktur

Akupunktur kan vara ett fantastiskt stöd, både för dig och ditt ofödda barn, i den stora omställningsprocess som en graviditet innebär.

Genom att behandla med akupunktur redan under graviditeten stöttar du livmodern samt din och barnets kropp att göra sitt jobb. Du förebygger komplikationer, förkortar förlossningsförloppet och ökar chansen för att förlossningen startar i tid. 

För dig som har graviditetsrelaterade besvär eller graviditetskomplikationer kan akupunktur vara till stor hjälp.

Kurser och föreläsningar

Förbered dig inför din kommande födsel. Jag har kurser i akupressur och spinning babies för dig och din partner/stödperson. Föder du med Gravidbalans ingår skräddarsydd förberedelse.

Är du intresserad av gravidas och födandes rättigheter?
Jag håller föreläsningar för dig som arbetar inom mödra- och förlossningsvård samt för intresseorganisationer.

Barnmorskestöd

Behöver du stöd eller råd under graviditeten, strax efter förlossningen eller under latensfasen? Ibland kan det kännas skönt att tala med någon om sina funderingar eller oro.

Hos mig kan du få stödsamtal via telefon eller hembesök.